Comunicate de presă

În cadrul reuniunii, Statele Membre au prezentat stadiul implementării măsurilor pentru regiunile carbonifere din Cehia, Germania, Polonia, Slovenia și România.

Dl.  Paxino a expus etapele parcurse de Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de coordonator național al Inițiativei Valea Jiului, precum și proiectul de strategie de restructurare economică a zonei carbonifere. În baza acesteia, ar urma să fie finanțată dezvoltarea economică a Văii Jiului, în perioada următoare de programare, create noi locui de muncă și identificate noi resurse financiare pentru autoritățile locale.

Secretariatul Platformei s-a angajat să sprijine regiunile carbonifere în tranziție prin publicarea de ghiduri care vor prezenta liniile directoare pentru transformarea economico-socială a zonelor miniere.

Oficialul român a subliniat preocuparea Guvernului României pentru realizarea unei strategii care să contribuie la crearea unui mediu de afaceri și investițional ce va îmbunătăți viața localnicilor.

La reuniune au participat reprezentanții celor 42 regiuni carbonifere în tranziție din UE, categorie din care face parte și Valea Jiului.