Comunicate de presă

Dna. Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a participat, astăzi, la o masă rotunda organizată de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, cu tema „Siguranța Pacientului-Așteptări și Perspective”.

 

Evenimentul a fost prilejuit de o dezbatere privind proiectul de plan strategic pentru următorii 5 ani în asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.

 

Oficialul MFE a prezentant intervențiile realizate din fonduri europene în domeniul sănătății și infrastructurii sanitare prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman. De asemenea, a descris perspectivele în domeniu, în contextul creionării viitoarei perioade de programare, punctând intervențiile prefigurate, de la spitale regionale, infrastructură în general, digitalizare sau cercetare.

 

Dna. Moraru a subliniat importanța pe care MFE o acordă sectorului de sănătate, asigurând reprezentanții instituțiilor prezente la întâlnire că finanțarea acestui domeniu din fonduri europene este prioritară pentru perioada de programare 2021-2027.

 

La dezbatere au mai participat reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului, Cancelariei Prim-Ministrului, Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății, Ministerului Finanțelor Publice, Parlamentului European, Parlamentului României, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Băncii Naționale a României și ai Școalii Naționale de Sănătate Publică, Mangement și Perfecționare Domeniul Sanitar.