Comunicate de presă

Dna. Carmen Moraru, secretar de stat în MFE, a participat, astăzi, la reuniunea de lucru organizată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) privind proiectul pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești. Au fost prezenți reprezentanți ai MTIC, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Autorității Naționale pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Băncii Europene de Investiții, ai JASPERS, precum și experți de mediu.

 

Oficialul MFE a subliniat importanța deosebită a proiectului finanțat prin intermediul POIM, solicitând factorilor implicați să colaboreze pentru a clarifica aspectele tehnice ale proiectului, care în acest moment se află în etapa de evaluare la Comisia Europeană.

 

Participanții la reuniunea prezidată de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au agreat transmiterea promptă a informațiilor necesare către Comisia Europeană până la data de 31 ianuarie 2020, cu privire la:

– calendarul de realizare a evaluării impactului asupra mediului și privind obținerea acordului de mediu;

– metodologia utilizată în realizarea evaluării impactului asupra mediului și  obținerii acordului de mediu, inclusiv modul în care a fost luat în calcul impactul cumulat al noii autostrăzi cu DN7, calea ferată Râmnicu Vâlcea – Sibiu și râul Olt;

– calendarul de completare/ realizare la nivel național a planurilor de management și stabilirea obiectivelor de conservare a speciilor pentru ariile naturale protejate situate pe teritoriul României.

 

Mai multe detalii, aici: http://www.mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/2732-13012020