Comunicate de presă

Dna. Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a participat la reuniunea Comitetului de Coordonare a Sistemului Național de gestionare a afacerilor europene, organizată de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Participanții au abordat aspecte privind evoluțiile afacerilor europene la nivelul UE, măsurile privind Brexit-ul, precum și alte subiecte de interes, precum schimbările climatice, reducerea cotei Fondului Social European pentru Statele Membre și extinderea eligibilității investițiilor acestuia, în vederea finanțării infrastructurii sociale.

 

În cadrul reuniunii, Dna. Moraru a făcut o scurtă prezentare a viitorului cadru financiar multianual din perspectiva Politicii de Coeziune, precizând că România va reafirma susținerea pentru menținerea unui nivel adecvat al alocărilor, precum și necesitatea unor reguli de implementare mai flexibile, care să conducă la eliminarea dezechilibrelor regionale și să raspundă mai bine nevoilor de dezvoltare ale regiunilor.

La eveniment au mai fost prezenți Leonard Orban, consilier prezidențial și Laszlo Borbely, consilier de stat coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României.

 

Mai multe detalii, aici: https://www.mae.ro/node/51344