Comunicate de presă

Secretarul de stat Ana-Maria Bușoniu a prezentat, la Madrid, într-o conferință de presă, situația implementării programului Diaspora Start-Up.

 

Finanțat de Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman în actuala perioada de programare, programul a dispus de o alocare de 30 mil. euro.

 

Oficialul MFE a arătat că Spania a ocupat prima poziție în privința selectării grupului țintă în proiectele aferente acestei scheme de antreprenoriat. Astfel, dintr-un total de 7.725 persoane, 2.093 au fost selectate din Spania, din care 1.961 au beneficiat și de programul de formare antreprenorială. Totodată, au fost selectate 201 planuri de afaceri aparținând persoanelor selectate din Spania.

 

Dna. Bușoniu a reamintit că schema de antreprenoriat Diaspora Start-up și-a propus crearea unor oportunități de întoarcere în România a cetățenilor stabiliți în străinătate care își doresc acest lucru și valorificarea, totodată, a abilitățillor dobândite de aceștia, prin deschiderea unei afaceri în regiunile mai puțin dezvoltate din țară – Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia.

 

În cadrul vizitei întreprinse în Regatul Spaniei, o delegație a MFE, însoțită de un grup de jurnaliști, au vizitat proiecte de succes din zona socială și de infrastructură rutieră, unde Spania reprezintă un exemplu de bună practică.

 

Vizita la Madrid a fost parte a proiectului „Ce înseamnă Coeziunea în UE?”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. Acesta este implementat de Direcția de Comunicare a MFE, pentru a asigura, cu ajutorul mass-media, o mai bună vizibilitate a beneficiilor pe care Politica de Coeziune le generează în viața cetățenilor din RO/UE.

 

Mulțumim gazdelor noastre pentru primire si sprijin – reprezentanților Metro de Madrid, Grupului ACS, companiilor Renfe si Adif, Fundación ONCE și Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.