Comunicate de presă

Astăzi, 26 februarie 2019, ministrul Fondurilor Europene, Dna. Rovana Plumb, a luat parte la cea de-a doua rundă de negocieri politice privind regulamentul comun dedicat fondurilor europene alocate prin Politica de Coeziune în următoarea perioadă de programare (2021-2027).

Parlamentul European și Consiliul UE au negociat, astăzi, prevederile legate de viitoarele obiective politice dar și acordul de parteneriat care se referă la implementarea viitoarelor fonduri europene de care vor beneficia Statele Membre UE după anul 2021.

Dna. Plumb a negociat, așadar, poziția Consiliului UE în baza mandatului agreat la nivelul Statelor Membre, arătând că “pentru Președinția Consiliului UE, exercitată de Romania, este important ca Parlamentul European și Consiliul UE să ajungă la o înțelegere comună pe acele elemente care ajută autoritățile naționale să demareze pregătirea viitoarelor Acorduri și Programe, astfel încât implementarea proiectelor finanțate din bani europeni să se realizeze fără întârzieri de la 1 ianuarie 2021”.

Dna. Rovana Plumb a mai adăugat că “atât Consiliul UE, cât și Parlamentul European au o responsabilitate majoră în definirea obiectivelor politice pentru asigurarea investițiilor și, odată cu acestea, a unei simplificari și flexibilități sporite în programare. În final, scopul nostru declarat este să ne asigurăm că banii europeni vor continua să sprijine în viitor dezvoltarea regiunilor și ţărilor membre, cetățenii noștri și nevoile lor”.