Comunicate de presă

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a participat la o dezbatere privind finanțarea îmbunătățirii competențelor digitale ale angajaților din România împreună cu reprezentanții  patronatelor, industriei de IT&C, mediului universitar și alți parteneri de dialog.

 

Inițiativa a fost propusă alături de echipa care gestionează Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU).

 

În urma întâlnirii, s-a stabilit pregătirea schemei de finanțare de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman și lansarea acesteia în consultare publică în perioada următoare.

 

„Această reuniune de lucru reflectă, practic, preocuparea noastră de a identifica soluții împreună cu partenerii privind finanțarea dezvoltării competențelor digitale la nivel primar și avansat pentru angajații din sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă sau care vor să-și extindă activitatea în aceste segmente. Înainte de orice, consider că este deosebit de relevant să aflăm perspectiva pe care o are piața și maniera în care vom adapta la realitate schema de finanțare pe care urmează să o propunem”, a declarat Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

 

Participanții au salutat inițiativa MFE, oferind o seamă de propuneri și subliniind că întreprinderile au nevoie de o astfel de finanțare, în condițiile în care mediul de afaceri din România are mult de recuperat pe componenta de digitalizare.

 

Au fost prezenți la întâlnire Sergiu Manea – președinte BCR, Iulian Stanciu – CEO Emag, Voicu Oprean – CEO AROBS Transilvania Software și fondator Cluj IT Cluster, Dan Zaharia – fondator FabLab Iași și Școala Informală de IT, Răzvan Rughinis – prodecan Facultatea de Automatică și Calculatoare – Universitatea Politehnică București și fondator Innovation Labs, Radu Puchiu – coordonator Task Force IT&C în cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României, Daniel Ilinca – vicepreședinte Asociația Națională a Industriei de Software și CEO Cornerstone și Florin Jianu – președinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.