Comunicate de presă

Vineri a fost semnat un contract de finanțare din fonduri europene pentru îmbunătățirea de servicii medicale în toate regiunile de dezvoltare ale României. Este vorba despre depistarea precoce, diagnosticarea și tratamentul leziunilor precanceroase colorectale.

 

Proiectul se adresează specialiștilor care activează în instituții publice medicale sau care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

Rezultate așteptate:

– reducerea morbidității și mortalității asociate cancerului colorectal, prin îmbunătățirea competențelor profesioniștilor din sistemul medical;

– identificarea timpurie și tratamentul patologiilor asociate;

– îmbunătățirea calității vieții pacienților depistați și șansa la tratament și vindecare, în cazul depistării timpurii a afecțiunilor precanceroase.

 

De asemenea, se așteaptă îmbunătățirea nivelului de pregătire medicală a 400 medici gastroenterologi, oncologi, anatomopatologi, medici de familie și asistenți medicali – cei care formează grupul țintă al proiectului.

 

Contractul de finanțare a fost semnat de Dl. Vladimir Rovințescu, director  general al Autorității de Management pentru Programul Operațional Capital Uman.

 

Informații suplimentare:

Proiect – ROCCAS Dezvoltarea și implementarea la nivel național a cadrului organizatoric necesar inițierii screeningului în cancerul colorectal

Beneficiar – Institutul Clinic Fundeni

Partener – Institutul Național de Sănătate Publică

Valoare – 22,95 milioane lei

Implementare – 2 mai 2019 – 2 decembrie 2023

Finanțat prin – Program Operațional Capital Uman