Comunicate de presă

Valoarea finanțărilor solicitate în cadrul celor două apeluri lansate în cadrul Programul Operațional Capital Umane pentru finanțarea stagiilor de practică ale elevilor și studenților au depășit bugetele apelurilor. Astfel, în cadrul apelului “Stagii de practică pentru studenți în regiuni mai puțin dezvoltate” au fost depuse 155 de proiecte în valoare de 682,95 mil. lei. Totalul finanțărilor solicitate este astfel de 4,8 ori mai mare decât bugetul disponibil în cadrul acestui apel.

 

 

 

În cazul apelului “Stagii de practică pentru elevi în regiuni mai puțin dezvoltate” au fost depuse 208 proiecte în valoare de 478,77 mil. lei. Finanțările cerute sunt de 1,4 ori mai mari decât cele disponibile.

 

 

Ambele apeluri finanțează pregătirea elevilor și studenților prin stagii de practică la potențiali angajatori, asigurând astfel corelarea dintre învățământ și nevoile de pe piața muncii.

 

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor s-a încheiat în luna septembrie.

 

Mai multe informații despre apeluri, aici: http://mfe.gov.ro/mfe-a-prelungit-depunerea-proiectelor-de-finantare-a-stagiilor-de-practica/