Comunicate de presă

Peste 10.000 consumatori din zona de sud a municipiului Iași vor beneficia de reducerea consumului de energie electrică în locuințe, ca urmare a implementării unui sistem inteligent de măsurare a consumului ce va fi finanțat din fonduri europene.

Având o valoare eligibilă totală de peste 30 mil. euro, acesta își propune educarea consumatorilor în scopul reducerii consumului individual de energie electrică și reducerea consumului mediu anual de energie electrică cu 13 Mwh pe locuință până în anul 2025.

De asemenea, se vor reduce pierderile cauzate de rețeaua învechită, se va monitoriza alimentarea cu energie la nivelul consumatorului, vor fi posibile intervențiile de la distanță pentru remedierea defecțiunilor apărute și tarifarea diferențiată.

Proiectul răspunde unor norme europene și naționale ce urmăresc atingerea unui prag minim de 80% contoare inteligente până la finalul anului 2026.
Perioada de implementare este de 36 luni.

Acesta este cel de-al doilea proiect al beneficiarului finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare, după modernizarea stațiilor de transformare ale E.ON Distribuție România S.A. pentru preluarea energiei electrice produse din resurse regenerabile în regiunea Moldova.