Comunicate de presă

Dna. Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, participă, mâine, la conferința „Priorități de investiții pentru România, 2021-2027”, pentru a discuta despre potențialele priorități în domeniul Politicii de Coeziune în viitoarea perioadă de programare.

Conferința face parte din discuția inițiată de Comisia Europeană privind coordonarea politicilor economice ale Statelor Membre și vizează prioritățile de investiții și provocările întâmpinate la nivelul UE.

Reamintim că în această săptămână Dna. Rovana Plumb, în calitate de președinte al Consiliului UE pe Coeziune, a discutat, la Bruxelles, cu președintele Comisiei REGI, Dna. Iskra Mihaylova și co-raportorii Parlamentului European despre regulamentul dispozițiilor comune pentru viitoarele fonduri europene. Reprezentanții PE au apreciat eforturile Președinției române a Consiliului UE și au reamintit că un acord privind cadrul legal pentru viitorul Cadrul Financiar Multianual va ajuta Autoritățile de Management să programeze utilizarea fondurilor europene în vederea evitării întârzierilor.

Președinția română a Consiliului UE va pregăti un raport cu privire la progresele înregistrate, pentru a fi prezentat Statelor Membre ca baza de discuții în negocierile pe care viitoarea Președinție a Consiliului UE le va purta.

Politica de Coeziune este principala politică de investiții a UE. Aceasta se adresează tuturor regiunilor și orașelor din Uniunea Europeană, sprijinind crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții.

Mai multe detalii despre conferința „Priorități de investiții pentru România, 2021-2027” aici: http://bit.ly/2Wefh1J.