Comunicate de presă

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, alături de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.

În agenda de astăzi au fost prevăzute, în ordinea desfășurării lor, întrevederi cu domnul Phil Hogan, comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, domnul Günther Oettinger, comisar european pentru Buget și Resurse Umane, doamna Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională și cu domnul Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Vizita la Bruxelles a urmărit intensificarea dialogului Guvernului României cu instituțiile europene, în perspectiva preluării de către țara noastră a președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Delegația română a reiterat angajamentul autorităților de a asigura un mandat de succes, evidențiind obiectivul României de a contribui la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Au fost abordate, de asemenea, aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune și politica agricolă comună.