Comunicate de presă

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, a participat, astăzi, 8 iunie 2018, la Sofia, la conferința la nivel înalt dedicată Politicii de Coeziune post-2020 „Perspective pentru convergență și regiuni sustenabile”.

Dezbaterile din cadrul acestui eveniment se axează asupra perspectivelor pentru convergență și regiuni sustenabile.

Conferința reprezintă o oportunitate pentru schimbul de idei între Statele Membre asupra recentelor propuneri lansate de Comisia Europeană privind Cadrul Financiar Multianual, precum și a pachetului legislativ aferent Politicii de Coeziune post-2020, cu accent asupra provocărilor cu care se confruntă Politica de Coeziune.

Propunerea Comisiei Europene privind politica de coeziune post-2020 este una echilibrată însă este important să ne concentrăm în continuare pe intervenții pentru o educație de calitate, formare profesională, locuri de muncă sustenabile, pe domenii precum infrastructura de transport, cercetare-inovare, digitalizarea societății, dezvoltarea orașelor și a zonelor rurale. Prin politica de coeziune ne dorim să îmbunătățim viața tuturor cetățenilor europeni. Politica de coeziune este un vector de valoare adăugată. A înregistrat progrese mari în România: creșterea PIB cu 13,6 procente, creșterea investițiilor cu 30 procente, scăderea șomajului cu 3,7 procente, precum și creșterea locurilor de muncă cu 4,6 procente, a subliniat doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Conferința de la Sofia este organizată de Bulgaria în marja deținerii Președinției Consiliului UE în perioada ianuarie – iunie 2018.