Comunicate de presă

În data de 27 noiembrie 2019, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, s-a întâlnit cu reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.

 

Discuțiile au vizat pilonii principali ai Programului de țară UNICEF-România pentru perioada 2018-2022: schimbul de bune practici, mobilizarea resurselor pentru promovarea drepturilor copilului, incluziunea socială și parteneriatele pentru copii.

 

UNICEF a punctat continuitatea colaborării strânse cu Guvernul României, în special cu ministerele de resort și a prezentat principalele proiecte și rezultate obținute împreună cu autoritățile române în sprijinirea copiilor din România.

 

Ambele părți au convenit asupra importanței accesului la servicii de sănătate, protecție socială și educație a copiilor din România.

 

Ministrul Fondurilor Europene s-a arătat deschis în vederea colaborării viitoare cu reprezentanții UNICEF pentru identificarea posibilităților de finanțare prin intermediul fondurilor europene a unor măsuri care să contribuie la reducerea abandonului școlar, combaterea sărăciei și riscului de excluziune socială.