Comunicate de presă

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș a avut o întrevedere cu Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale.

 

Discuțiile s-au axat pe sprijinul oferit de Banca Mondială în domeniul asistenței tehnice atât pentru perioada actuală de programare, în special pentru Programul Operațional Capital Uman, cât și pentru viitoarea perioadă de programare, cu accent pe politica de coeziune și îndeplinirea condițiilor favorizante.

 

De asemenea, în cadrul întrevederii, reprezentantul Băncii Mondiale a prezentat prioritățile României incluse în Cadrul Parteneriatului de Țară pentru perioada 2018-2023. Acesta se axează pe trei domenii principale, concentrându-se pe îmbunătățirea capitalului uman, dezvoltarea sectorului privat şi competitivitate, precum şi pe rezistența în fața dezastrelor.

 

În context, Tatiana Proskuryakova și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a continua cooperarea cu partea română pentru îndeplinirea condițiilor favorizante în domenii cheie precum managementul resurselor de apă, achiziții și sprijinul persoanelor cu dizabilități.

 

Reprezentantul Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, a sugerat că echipele de specialiști din România se pot implica în furnizarea de bune practici pentru țările candidate la UE precum: Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Serbia, Ucraina.

 

Ambele părți au subliniat importanța continuării colaborării, precum și extinderea acesteia în zonele de interes comun, cu scopul de a crea premisele unei mai bune gestiuni a fondurilor europene în România.