Comunicate de presă

Directoratul General pentru Politica Regională şi Urbană, din cadrul Comisiei Europene, organizează, la București, cea de a 8-a conferinţă privind evaluarea Politicii de Coeziune „Investind în viitorul nostru comun”.

 

Evenimentul, desfășurat în perioada 20-21 iunie 2019, cu sprijinul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, reunește actorii relevanți din domeniu – reprezentanți ai Comisiei Europene, autorităţi naţionale regionale și locale, autorităţi de management, experţi evaluatori, reprezentanți ai mediului academic și societății civile.

 

Scopul conferinței – analiza asupra rolului fondurilor europene alocate prin Politica de Coeziune în Uniunea Europeană și a promovării investiţiilor publice prevăzute prin această politică de investiții dar și îmbunătățirea mecanismelor de evaluare în Statele Membre.

 

Dezbaterile vor pune accent deopotrivă, pe modul în care această politică poate fi mai bine orientată spre rezultate concrete, de care să beneficieze toți cetăţenii europeni.

 

Despre conferința privind evaluarea Politicii de Coeziune

Orientarea strategică a Politicii de Coeziune este axată pe promovarea prosperității comune în Europa, prin investiții în plan social, economic sau de mediu în toate regiunile Europei. Politica de Coeziune are efecte de dezvoltare în peste 270 regiuni și contribuie la îmbunătățirea vieții a circa 500 milioane cetățeni.

 

În ultimele 3 decenii, Politica de Coeziune a UE a evoluat și s-a modernizat, inspirată de bunele practici din Statele Membre și de provocările comune în materie de investiții. Politica de Coeziune nu numai că investește în dezvoltare, dar încurajează, de asemenea, planificarea participativă, responsabilitatea socială și transparența investițiilor. În același timp, promovează o viziune incluzivă a unui viitor comun, bazându-se pe principii solide ale guvernării orientate spre performanță, asupra valorii adăugate a UE și asupra beneficiilor durabile.

 

Aici, toate detaliile legate de program, înregistrare și informații practice: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/evaluations/conferences/cohesioneval2019/