Proiecte de succes

Cunoscut pentru arhitectura eclectică cu accente vieneze, cazinoul din Cluj a îndeplinit de-a lungul vremii mai multe roluri: restaurant, școală de arte sau chiar muzeu etnografic.

 

Acesta a fost construit la finalul secolului XIX, iar renumitul arhitect șef al Clujului, Pakey Lajos, l-a imaginat precum un veritabil palat care să găzduiască cele mai fastuoase și pline de bun gust petreceri.

 

În prezent, clădirea este un adevărat centru cultural urban, devenind un amfitrion al evenimentelor culturale și artistice care au loc în Cluj. De la concerte, proiecții de filme, expoziții de pictură, recitaluri dramatice și muzicale și până la banchete și primiri oficiale, acesta una dintre locațiile preferate ale clujenilor. În luna iunie la cazino a avut loc World Experience Festival, iar între 5-8 septembrie clădirea va găzdui cea de-a VIII-a ediție a Salonului de carte Bookfest.

 

Dar cazinoul nu a fost mereu plin de viață. O lungă perioadă clădirea s-a aflat într-o stare avansată de degradare. Gloria sa inițială a fost redată în urma reabilitării, în anii 2011 și 2012, cu ajutorul a 24,3 mil. lei fonduri nerambursabile, accesați prin POR 2007-2013 (MDRAP).

 

Clădirea a fost restaurată după cele mai exigente cerințe, fiind amenajată totodată și o sală înaltă, elegantă, cu mult spațiu deschis, potrivit pentru organizarea evenimentelor culturale – recepții, conferințe, banchete și spectacole.

 

Cazinoul este deschis publicului:
https://cluj.com/locatii/casino-centru-de-cultura-urbana-cluj/