Comunicate de presă

Ministrul Fondurilor Europene, Dna. Roxana Mînzatu și reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operațional Capital Uman au avut, astăzi, o reuniune de lucru cu beneficiarii Programului, în scopul identificării de soluții care să faciliteze implementarea proiectelor în cadrul a două apeluri dedicate îmbunătățirii vieții persoanelor de etnie roma.

 

 

În cadrul întâlnirii, Dna. Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a subliniat necesitatea îmbunătățirii comunicării dintre beneficiari și reprezentantii POCU. Întâlnirea de astăzi a avut loc în contextul în care MFE a demarat în luna iunie un amplu proces de consultare a beneficiarilor pentru îmbunătățirea dialogului cu aceștia. Mai multe detalii, aici: http://bit.ly/2Ln6QzD și aici: http://bit.ly/2GaiycD.

 

 

Au fost discutate aspecte legate de timpul de procesare a plăților, formarea profesională a persoanelor defavorizate, standardele ocupaționale, îmbunătățirea interacțiunii cu Organismele Intermediare.

 

 

În contextul problemelor semnalate de beneficiari privind denumirile ocupaționale care fac discriminare de gen, Dl. Vladimir Rovințescu, directorul general AM POCU le-a solicitat beneficiarilor o listă cu 5 ocupații care doresc să fie supuse examinării și modificării.

 

 

La finalul reuniunii, directorul general AM POCU a invitat beneficiarii să îi transmită și în scris problemele cu care se confruntă pentru a le putea oferi răspunsuri concrete.