Proiecte de succes

FONDURI EUROPENE DE POVESTE

 

Proiectat de arhitectul Petre Antonescu și construit în perioada 1921-1922, Arcul de Triumf a devenit simbol al României Mari, înfăptuite în 1918. Martor al istoriei noastre contemporane, monumentul a fost construit până la încoronarea regelui Ferdinand I și, din cauza termenului scurt, doar scheletul a fost turnat din beton armat. Basoreliefurile au fost realizate din ipsos, ceea ce a dus, în scurt timp, la degradarea sa. În 1932, autoritățile au înlocuit vechile basoreliefuri cu unele din piatră și marmură.

 

Inaugurarea Arcului de Triumf a avut loc pe 1 decembrie 1936, când Regina Maria a apărut în public cu fiul său, regele Carol al II-lea.
Cu o înălțime de 27 m, monumentul dispune de scări interioare care duc spre terasă, unde vizitatorii se pot bucura de priveliștea Bucureștiului de Nord și a împrejurimilor. De obicei, acesta poate fi vizitat în preajma Zilei Naționale sau a Micii Uniri.

 

Din 2014 până în 2016, Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare, cu sprijinul a 31,7 milioane lei fonduri europene (POR 2007-2013, MDRAP). De când a fost reabilitat, a găzduit mai multe expoziții – „Marele Război al Reîntregirii Neamului” (fotografie și film), „Heraldica Marilor Familii Boierești” (efigii din bronz, fotografii), „Arcul de Triumf în imagini” (fotografii, machete) sau „Marea Unire de la 1918”.

 

Până pe 27 octombrie, puteți vizita expoziția „The Art of Banksy” aparținând unuia dintre cei mai controversați artiști contemporani care atrage atenția întregii lumii prin graffiti cu o puternică simbolistică.

 

Echipa de comunicare a MFE