Comunicate de presă

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), deschide, în data de 30 iulie 2018, apelul de proiecte „România profesională – Întreprinderi competitive”.

Apelul se adresează angajatorilor din regiunile mai puțin dezvoltate: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia, inclusiv celor din zona de ITI Delta Dunării.

Vor fi finanțate proiecte care asigură creșterea numărului de angajați care beneficiază de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv și în domeniile de specializare inteligentă, identificate în strategiile naționale. Printre aceste sectoare se numără turismul, ecoturismul, tehnologia informației și comunicațiile, industriile creative, bioeconomia. Totodată, solicitanți eligibili sunt angajatorii mari, adică întreprinderile cu min. 250 de salariați, care au o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro pe an sau care dețin active totale de peste 43 milioane euro.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 14,37 milioane euro, din care fondurile europene reprezintă 12,22 milioane euro. Valoarea eligibilă a unui proiect poate fi de max. 0,5 milioane euro.

Proiectele vor fi depuse on-line, prin sistemul informatic MySMIS 2014, în perioada 30 iulie 2018, ora 10.00 – 31 octombrie 2018, ora 16.00.

Ghidul solicitantului este publicat la umătorul link: http://bit.ly/2Kt3476.